@IsabelDlRio / @miransaya

martes, 14 de junio de 2022

Ressenya d'ENEMIC MEU (1979), de Barry B. Longyear a El Biblionauta

 


L’Arcà de Laertes ens du un clàssic que vol educar per a la diferencia, l’enteniment i la igualtat.

Quan vaig rebre Enemic Meu me’l vaig mirar de reüll. Em venia de gust perquè la col·lecció L’Arcà de Laertes no falla, perquè tenia antull de ciència ficció i perquè volia llegir la versió de l’Edgar Cotes d’aquest clàssic del 1979, que va guanyar en el seu moment els premis Hugo, Nebula, Locus y John W. Campbell… Però, alhora, al meu cap hi havia un batiburret de capítols de diferents sèries on dos enemics d’espècies enfrontades es veien obligats a sobreviure, nàufrags a un planeta desconegut i deshabitat, esperant el rescat i, tot i ser conscient que aquests havien begut de l’obra de Longyear, no volia tornar a trobar-me amb els mateixos tòpics; sí, era de les poques ànimes que encara no havia llegit el llibre.

I, justament per les meves reticències, penso que encara m’ho he passat millor explorant-lo, ja que no només ha trencat amb la idea preconcebuda, sinó que m’ha donat molt més, tant per la profunditat de la història, com per l’evolució dels personatges i les idees que, una vegada acabada l’obra, es queden amb tu. (...)

Segueix llegint. 


Un univers, Davidge. Hi ha un univers allà fora, un univers de vida, objectes i esdeveniments. Hi ha diferències, però tot és el mateix univers i tots hem d’obeir les mateixes lleis universals. No hi has pensat mai, en això?

No hay comentarios: