También estoy en Facebook, Twitter, LinkedIn e Instagram
Isabel Del Rio, Isabel del Río Sanz, @IsabelDlRio y @miransaya
Terapias naturales y holísticas en ANIMA

viernes, 4 de diciembre de 2015

La Font de Mimir fa 5 anys - Article/Entrevista

“No volem ser un punt de venda de llibres, sinó un espai on la literatura sigui una festa”.

La Font de Mimir neix al 2010 a partir d’una llegenda nòrdica i la passió per els llibres.
Carles, propietari de la llibreria, ha crescut rodejat d’històries, “no recordo una etapa de la meva vida en la que no hagin estat presents. Mai m’he sentit lector, simplement era el més normal tenir un llibre per llegir”. I la vocació ja la portava a la sang, “després a la papereria-llibreria del meu pare vaig començar a sentir el ‘gusanillu’ del llibreter”. Finalment, amb el temps, va decidir llençar-se-hi de cap, fent una aposta vital per la cultura, “amb la meva dona vam arriscar-nos amb una feina que sempre ens havia agradat i que ens permetia aportar alguna cosa al món”.
Una llibreria que no vol ser només “un punt de venda de llibres, sinó també un espai on la literatura sigui una festa”. Un comerç on “els clients es sentin com a casa”, amb professionals que ens aconsellaran les histories més escaients segons els nostres gustos, però també amb una agenda plena d’activitats per a totes les edats.
A més, aquest mes d’octubre han estat guardonats amb el Premi CCC de la Confederació de Comerç de Catalunya per la seva tasca cultural i lingüística.
A les seves prestatgeries podem trobar tot tipus de gèneres, editorials i autors, però l’espai que cuiden més es l’infantil i juvenil, perquè “tenim l’ objectiu de fer-los créixer el gust per a la lectura”. Per això hi trobem conta-contes i tallers infantils els dissabtes, i activitats literàries per joves, com el Club de Lectura Juvenil que inicien just ara.
“Donem molta importància a la nostra agenda d’activitats”. Xerrades amb autors reconeguts, i d’altres que s’obren lloc al món literari, es troben al Club de Lectura i Cafè amb Autor organitzats per la Isabel del Río, autora del barri i dinamitzadora cultural de la llibreria. “Volem donar oportunitats a autors no tan coneguts, autor locals que volen presentar les seves obres”.
“Som una llibreria de barri, amb vocació de servir al barri”, una llibreria on tenen molt clar que avui dia no calen els magatzems de llibres, sinó els espais on poder gaudir i compartir la cultura, on la literatura sigui una manera de passar-ho bé i créixer divertint-se. “Amb aquesta idea col·laborem amb les Biblioteques i Centres Cívics, així com amb l’Ajuntament, el Consorci de Normalització lingüística i la Cambra de Comerç”.

Aquest any, La Font de Mimir fa 5 anys, i ens vol convidar a la seva festa d’aniversari! “Estem organitzant una trobada amb tots aquells que ens han ajudat a aixecar la llibreria: autors, conta-contes, editors, talleristes i, sobre tot, els nostres clients”.
Divendres 11 de desembre a les 19.00h a Costa i Cuxart número 5.

Motivació per la lectura, jocs i xerrades literàries, activitats per persones amb problemes per a llegir, esdeveniments culturals, i tallers per millorar el nostre català.
Un espai per a inquiets culturals.

Isabel del Río
Novembre 2015


Xerrada a dúo a La Temerària

Ahir, xerrant sobre punts en comú i diferencies, generes i tramas, escriptura i documentació... vam perdre la noció del temps i tancar La Temerària de Terrassa. Gràcies per acollir-nos tan bé!


Dijous 03 de Desembre a les 19.00h a La Temerària de Terrassa

'Prediccions: ficció i realitat. Documentació per a una novel.la'

amb Francesc Blanco (autor de “Proyecto XI”) i una servidora