También estoy en Facebook, Twitter, LinkedIn e Instagram
Isabel Del Rio, Isabel del Río Sanz, @IsabelDlRio y @miransaya
Terapias naturales y holísticas en ANIMA

martes, 12 de junio de 2018

Ressenya GERMANS, de la Rocío Bonilla


TÍTOL: Germans
AUTOR e IL.LUSTRADOR: Rocío Bonilla
EDITORIAL: Anima Llibres
En castellano con Algar Ediciones.

SINOPSIS
–Tindre un germà és molt molest! Sembla una mona, sempre fent pallassades.
–Tindre una germana també és molt molest! Tot li sembla malament i no em deixa jugar al que vull.
Però, a vegades, els germans són una gran ajuda i junts viuen moments molt divertits. Potser, tindre un germà o una germana no està tan malament... però, i ser tres a casa?! Això sí que no!

OPINIÓ
La relació entre germans sempre ha estat complicada, passant de l'agonia de suportar-se mútuament a l'amor incondicional i l'admiració més profunda. Els nens senten amb una força aclaparadora, a vegades complicada d'entendre des de la mirada d'un adult, però si fem memòria i recordem la nostra relació amb els altres nens de la nostra infantesa —no només germans, sinó també cosins i amics de la família— podem entendre aquestes emocions que a vegades se'ns escapen i ens fan enfadar o fer-ne un gra massa, quan en realitat, rere aquella baralla no hi ha més que un instant de joc que es convertirà en riure ben aviat.
La Rocío Bonilla ha captat aquest amor ambivalent en l'il·lustrat GERMANS, un conte tendre i divertit en què podem copsar —segons per la banda que iniciem la lectura— la visió de la germana gran en vers el seu germà petit o la del germà petit en vers la seva germana gran, amb un gir final que ens arrenca un somriure.
Un llibre que no només treballa els sentiments i la intel·ligència emocional dels més petits, sinó també el prisma des del qual es veu el món, la idea de l'altre com a mirall d'un mateix, i l'empatia.
Per als grans, els petits poden ser un veritable destorb, mentre que per als petits, els grans són uns pesats i avorrits, quasi tant com els pares. Però, si s'hi fixen bé, no estan tan malament, fins i tot ho passen bé plegats i es troben a faltar si no hi són. Però, i si no només fossin dos?
Un llibre recomanat per llegir en família i a l'escola, tant si els nens tenen germans com si no —n'he fet la prova en conta-contes i amb el Max; ideal per quan hi ha baralles entre nens o ve en camí un germà nou.
Isabel del Río
Maig 2018