@IsabelDlRio / @miransaya

miércoles, 28 de diciembre de 2022

MARE al Holliday's Special del Far Friki de l'Empordà

Aquí teniu l'enllaç al Holliday's Special del Far Friki de l'Empordà on, entre d'altres súper recomanacions, es troba #MARE @specula (al minut 18:30).

La Tertúlia del Far - 02x05 - Ja es Nadal al Far."La barreja de ciència ficció, terror i space òpera, amb tocs filosòfics, i tot això barrejat amb el concepte del temps, vides paral·leles, dimensions múltiples, jugant amb el mite sobre les mares, la maternitat...
I com la individualitat intenta sobreviure a la colectivitat."


"Una novel·la atrevida dins del seu gènere. Si ens pensàvem que al món de la ciència ficció estava tot inventat, Isabel del Río ens sorprèn amb noves perspectives. Amb una obra dura i complexe. Els girs són constants, sorprenents... En certs moments em recorda als mons que creava Phillip K Dick."


"T'explota el cap. Molt, molt recomanable."

2022 Literario

Este año he sido afortunada literariamente y por ello, qué maravilla, he estado muy liada: he participado con relatos en las antologías Magical Girls (Apache Libros), Pena Negra (InLimbo Ediciones) y Academia de magia Gaillard (Apache Libros); la revista Freakcions ha contado con uno de mis cuentos oscuros para el número 8 (conmemorando el aniversario de El Biblionauta); he escrito reseñas, entrevistas y artículos para Libros Prohibidos, El Biblionauta y Librújula; InLimbo Ediciones ha arrancado de las tinieblas En la casa de Ícelo y Specula Llibres ha rescatado del espacio más profundo a MARE.

Además, ambos libros en solitario han recibido muy buenas críticas, algo que no solo anima sino que da sentido a todo el trabajo sobre el escenario y entre bambalinas.

Y qué alegría ver que, a pocos días de finalizar el 2022, tanto MARE como En la casa de Ícelo aparecen entre los mejores libros del año.

No puedo más que agradecer de corazón a todos por vuestro apoyo, por leer fantástico y por compartir vuestra opinión.

Los mejores libros del 2022 en El Periódico AQUÍ.

Los mejores libros del 2022 según Penumbria AQUÍ.
Reseña de la antología Pena Negra en Altavoz Cultural


"Uno de los cuentos con mayor ingenio y duende -y capacidad de fluidez natural- de toda la presente saga nos empuja hacia la temprana construcción de una leyenda magnánima."

"Las expectativas eran tan altas. Están a salvo en manos de bruja, de hada, de genia de lámpara. Isabel del Río ha creado un retrato precioso de aventura mística y tensión camuflada en derroche visual. Una auténtica proeza literaria que bien podría estar incluida en el catálogo documental sobre la enorme Lola. Toma un pedazo de nuestro cariño más grueso, querida Isabel."

"Ole, Isabel del Río. Ole, ole y ole para ti."

 

 Lee la reseña completa AQUÍ.

 

Los mejores libros del año 2022 según la Revista Penumbria: En la casa de Ícelo

"Del Río habla de pesadillas, de puertas, de no encontrar la salida. Cada cuento está poblado de horrores muy reales: maternidad, orfandad, el amor de pareja. Estos no cejan en cuanto a crueldad y a claustrofobia, pues se adentran en territorios liminales, donde resuena la estática chisporroteante de un backroom."

Lee el listado completo AQUÍ.

 

Los mejores libros del 2022 según El Periódico: MARE número 4 dels millors llibres de gèneres fantàstics

Todo el listado AQUÍ.

 
 
 Entrevista a Ivan Ledesma a El Biblionauta


Entrevista a Ivan Ledesma

Entrevistem a Ivan Ledesma, autor de Compte! Conté Contes!, relats on la mort «Es la pregunta final, el debat etern i sense cap tipus de resposta concloent».

(...)
 
Compte! Conté Contes! és un llibre de relats que juguen amb els límits dels gèneres, des de l’horror còsmic, fins al més fantasmagòric, passant per l’humor i les vivències quotidianes, amb girs malenconiosos i catastròfics. En ells, l’univers personal —tant de lectures, com cinema, així com el món oníric de l’autor— ens ofereix una visió de les galàxies que conformen la seva veu literària. Viatjarem dels carrers deserts de Barcelona a paratges rurals on es veneren deus antics i, si ens hi fixem bé, descobrirem les sinergies entre històries i personatges —amb una picada d’ull cap a la resta dels seus títols ja publicats, i el més segur també per publicar—. I sense més preàmbuls, deixem passar a l’autor, perquè sigui ell, amb les seves paraules, qui ens obri les portes a la seva ment.
 
(...)
 

IDR: I ara centrem-nos a Compte! Conté Contes! Coincidències o sinergies, noms i objectes que es repeteixen, que apareixen en diferents relats —com a ‘La curiositat’, ‘Bufar i fer ampolles’ i ‘Res d’especial’— però amb resultats igual d’aterradors. Hi ha connexió entre relats i personatges? Existeix un univers més ampli on totes aquestes històries conflueixen?

IL: El concepte de multivers propi em flipa. No l’han inventat els de Marvel. Ja el coneixia per gent com Michael Moorcock i el seu Campió Etern, o el propi Stephen King amb Castle Rock i molts personatges que surten a altres llibres seus. I com a lector m’encantava això, veure referències, personatges, situacions i llocs coneguts d’altres llibres i relats a un de nou, i quan la meva obra va començar a créixer, vaig veure que em venia molt de gust de fer-ho com a escriptor. Vull dir que qui llegeixi el relat sense saber res, no ho nota, ni es perd res espectacular, però qui ho sap, espero que noti el mateix que em passava a mi quan llegia aquelles històries i descobria aquests easter eggs amagats.

 

MARA a Llegim ARA: Càpsules a la deriva

"Mare va més enllà d’una mera fugida d’un món invivible. Llegint les tres parts de la novel·la d’Isabel del Río la sensació del lector és semblant a la d’aquella mena de malsons en què et quedes tancat en un ascensor i notes com les parets se’t van apropant fins a esclafar-te."

"El talent d’Isabel del Río per crear una nova realitat, distòpica però gens inversemblant, és innegable."
 

"Mare és una obra mestra."

https://llegim.ara.cat/critiques-literaries/capsules-deriva-isabel-del-rio-specula_1_4578213.html

 


 

MARE a la Revista Núvol: MARE Una odissea a la matriu de les tenebres

"Mare és una novel·la breu, però intensa, escrita amb precisió i que amaga una gran complexitat. A partir d’una senzilla premissa que ens recorda als grans referents de la space opera, l’autora juga amb les expectatives del lector i ofereix una obra revulsiva que trenca amb qualsevol concepció inicial que ens haguéssim pogut plantejar."


"Del Río presenta el seu geni creatiu i escriu una obra de gran complexitat temàtica i formal. La novel·la planteja un seguit de qüestions de tipus filosòfic, totes unides temàticament al voltant de la identitat i la maternitat entesa en un sentit ampli, les quals la doten d’una profunditat inesperada i la diferencia d’obres de temàtica similar. Alhora, esdevé una mena de joc metaliterari molt enginyós, que ens sorprèn per la manera en què l’autora l’integra dins l’obra i difumina la frontera entre ficció i realitat ficcionada."

"Isabel del Río ens ofereix una novel·la trencadora i sorprenent, que farà les delícies de tots aquells aficionats a la ficció especulativa. Alhora, pel seu caràcter únic, és una alenada d’aire fresc en la literatura de gènere en català; una pedra angular que promet un futur esperançador per al fantàstic escrit en la nostra llengua. No serà un viatge fàcil, però val la pena embarcar-s’hi."

https://www.nuvol.com/llibres/mare-una-odissea-a-la-matriu-de-les-tenebres-292371

 


 

Rucs Elèctrics: els millors llibres de ciència ficció en català del novembre - MARE

"Ja tenim aquí la nova entrega de la millor ciència-ficció en català que heu llegit el mes de novembre.
Dues novetats estan triomfant: Mare i Psalm per als construïts en Terres Salvatges."

https://www.instagram.com/rucselectrics/guide/la-millor-ciencia-ficcio-en-catala-november-22/18036708184406206/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Terry Prattchet. Una vida amb notes a peu de pàgina

Terry Prattchet, gran mestre de la fantasia i l'humor, apareix en la biografia oficial publicada per Mai Més Llibres, no només com el gran escriptor que és, sino com un gran ésser humà que va trobar forces allà on altres veien febleses, que va cridar amb humor a la cara de les injustícies, i va viure els seus últims dies patint una malaltia que l'allunyava cada dia més d'ell mateix però, fins a l'últim moment, va demostrar qui era .
 
Gràcies, mestre!
 
Terry Prattchet. Una vida amb notes a peu de pàgina. Biografia oficial de Roba Wilkins. Disponible en català i castellà amb Mai Més Llibres.