También estoy en Facebook, Twitter, LinkedIn e Instagram
Isabel Del Rio, Isabel del Río Sanz, @IsabelDlRio y @miransaya
Terapias naturales y holísticas en ANIMA

miércoles, 28 de diciembre de 2022

Entrevista a Ivan Ledesma a El Biblionauta


Entrevista a Ivan Ledesma

Entrevistem a Ivan Ledesma, autor de Compte! Conté Contes!, relats on la mort «Es la pregunta final, el debat etern i sense cap tipus de resposta concloent».

(...)
 
Compte! Conté Contes! és un llibre de relats que juguen amb els límits dels gèneres, des de l’horror còsmic, fins al més fantasmagòric, passant per l’humor i les vivències quotidianes, amb girs malenconiosos i catastròfics. En ells, l’univers personal —tant de lectures, com cinema, així com el món oníric de l’autor— ens ofereix una visió de les galàxies que conformen la seva veu literària. Viatjarem dels carrers deserts de Barcelona a paratges rurals on es veneren deus antics i, si ens hi fixem bé, descobrirem les sinergies entre històries i personatges —amb una picada d’ull cap a la resta dels seus títols ja publicats, i el més segur també per publicar—. I sense més preàmbuls, deixem passar a l’autor, perquè sigui ell, amb les seves paraules, qui ens obri les portes a la seva ment.
 
(...)
 

IDR: I ara centrem-nos a Compte! Conté Contes! Coincidències o sinergies, noms i objectes que es repeteixen, que apareixen en diferents relats —com a ‘La curiositat’, ‘Bufar i fer ampolles’ i ‘Res d’especial’— però amb resultats igual d’aterradors. Hi ha connexió entre relats i personatges? Existeix un univers més ampli on totes aquestes històries conflueixen?

IL: El concepte de multivers propi em flipa. No l’han inventat els de Marvel. Ja el coneixia per gent com Michael Moorcock i el seu Campió Etern, o el propi Stephen King amb Castle Rock i molts personatges que surten a altres llibres seus. I com a lector m’encantava això, veure referències, personatges, situacions i llocs coneguts d’altres llibres i relats a un de nou, i quan la meva obra va començar a créixer, vaig veure que em venia molt de gust de fer-ho com a escriptor. Vull dir que qui llegeixi el relat sense saber res, no ho nota, ni es perd res espectacular, però qui ho sap, espero que noti el mateix que em passava a mi quan llegia aquelles històries i descobria aquests easter eggs amagats.

 

No hay comentarios: