También estoy en Facebook, Twitter, LinkedIn e Instagram
Isabel Del Rio, Isabel del Río Sanz, @IsabelDlRio y @miransaya
Terapias naturales y holísticas en ANIMA

lunes, 14 de octubre de 2019

Ressenya de “Els Assassinats de la Molly Southbourne”, de Tade Thomson


TÍTOL: Els Assassinats de la Molly Southbourne
AUTOR: Tade Thomson
TRADUCTOR: Alexander Páez
ART: Alex Santaló
EDITORIAL: Mai Més Llibres

SINOPSIS
Cada vegada que sagna neix una assassina.
La norma és simple: no sagnis.
Des que la Molly Southbourne té memòria, s’ha vist morir. Sempre que sagna, emergeix una altra molly idèntica a ella i la motivació de destruir-la.
La Molly coneix totes les formes d’assassinar-se, però també sap que mentre visqui serà perseguida. Tant se val com de bé segueixi les normes, al final les mollys la trobaran. Hi ha alguna manera de posar punt final a la marea de sang o acabarà morint a les mans d’una noia que sembla ella mateixa?

Guanyadora del premi Nommo 2018 a millor novella.


OPINIÓ
Tade Thomson ja m'havia guanyat amb ROSALERA, però amb ELS ASSASSINATS DE LA MOLLY SOUTHBOURNE m'ha convertit en seguidora i estic desitjant que arribi el seu nou llibre.
Es tracta d'una novel·leta curta que podreu llegir en un parell d'hores; llenguatge senzill i directe, ritme trepidant.
La història ens parla de la Molly, una nena amb una condició especial que la porta a convertir-se en una assassina en sèrie. Seguirem la seva evolució, des que és petita i veu monstres en la foscor, fins a la seva vida i relacions com a adulta.
És un personatge complicat per a empatitzar, però al qual comprens i compadeixes, perquè t'adones que la vida és a vegades allò que ens succeeix sense que ho desitgem i ens toca continuar lluitant per sobreviure.
Curiosament, en iniciar la lectura, vaig recordar una por que tenia de nena, malsons recurrents que em perseguien i em van portar a escriure un dels relats que componen l'antologia LOVEFOOL —disponible en Amazon. Em pregunto, fins a quin punt el tema del doppelgänger és recurrent en l'ésser humà i d'on prové?
El recomano als amants del terror, del fantàstic i el d’allò estrany, i també a aquells que vulguin descobrir a un autor que donarà molt què parlar.

*

Tade Thomson ya me había ganado con ROSALERA, pero con ELS ASSASSINATS DE LA MOLLY SOUTHBOURNE me ha convertido en seguidora y estoy deseando que llegue su nuevo libro.
Se trata de una novelita corta que podréis leer en un par de horas; lenguaje sencillo y directo, ritmo trepidante.
La historia nos habla de Molly, una niña con una condición especial que la lleva a convertirse en una asesina en serie. Recorremos su evolución, desde que es pequeña y ve monstruos en la oscuridad, a su vida y relaciones como adulta.
Es un personaje complicado para empatizar, pero al que comprendes y compadeces, pues te das cuenta de que la vida es a veces algo que nos sucede sin que lo deseemos y nos toca seguir luchando por sobrevivir.
Curiosamente, al iniciar la lectura, recordé un miedo que tenía desde niña, pesadillas recurrentes que me perseguían y me llevó a escribir uno de los relatos que componen la antología LOVEFOOL —disponible en Amazon. Me pregunto, ¿hasta qué punto el tema del doppelgänger es recurrente en el ser humano y de dónde proviene?
Lo recomiendo a los amantes del terror, de lo fantástico y lo extraño, y también a aquellos que quieran descubrir a un autor que dará mucho qué hablar.

Isabel del Río
Julio 2019

No hay comentarios: