@IsabelDlRio / @miransaya

lunes, 21 de octubre de 2019

Presentació del FABULARI a La Font de Mimir






D'esquerra a dreta, amb Sergi Álvarez, Txell, una servidora,
Cristina R., Alícia Gili Abad (editora de SECC), Mercè Bagària
i en Menut (faltava la Sílvia Romero), els Minairons Joves!

Reseña/Ressenya de THORNHILL, de Pam Smy

TÍTULO: THORNHILL. Orfanato para chicas.
AUTOR: Pam Smy
TRADUCCIÓN: Rebeca González Izquierdo
EDITORIAL: Blackie Books

SINOPSIS
«Ella ha vuelto. Del miedo me entran escalofríos, que me recorren la espalda desde la nuca. ¿Y ahora qué hago?»
En Thornhill, un orfanato encantado, el terror puede no venir de los fantasmas, sino de las niñas que duermen a tu lado. Y la amistad, de las que leen tu diario muchos años después…

OPINIÓN
Una historia de fantasmas, de casas encantadas, de soledad y de dolor, que replantea el típico final de este tipo de historias, donde la esperanza cabe incluso en lo misterioso y aquello que nos pone los pelos de punta.
El martes llegó THORNHILL a la librería y no pude evitar traérmelo a casa. Me lo terminé en dos sentadas y quedé impactada y entusiasmada. No sólo la historia me emocionó y sentí una conexión íntima con los personajes, sino que el juego narrativo —entre el diario, la ilustración y las notas de prensa—, así como los tiempos —con un pie en el 1982 i otro en el 2017—, hacen de ella una historia espectacular y muy original.
Una novela apta a partir de 12 años, pero dura y siniestra al mismo tiempo, con lo que gustará tanto al público juvenil como al adulto.
Una oscuridad muy real, que podemos encontrar en la vida, que explora las distintas soledades y cómo alguien puede devenir un monstruo o un espectro según aquello que le suceda, aquello que la rodee, pero también según su fortaleza y carácter.
Espero que tenga mucho éxito —está disponible en castellano y catalán con una edición preciosa, de tapa dura y páginas negras, que harán las delicias de los amantes de la ilustración— y sería una muy buena lectura en institutos por los temas tratados, desde la diferencia y la ausencia, hasta el bulling y la invisibilidad.
Un libro recomendado a los amantes de los libros de casas encantadas y fantasmas; para aquellos que disfruten del cómic y del libro ilustrado, sin hacerle ascos a una buena novela; y a los jóvenes que quieran explorar no sólo el misterio y el terror, sino también las emociones humanas.

*

TÍTOL: THORNHILL. Orfenat de noies.
AUTOR: Pam Smy
TRADUCCIÓ: Marina Espasa
EDITORIAL: Blackie Books

SINOPSI
«Ella ha tornat. La por m’ha entrat pel clatell com un calfred i m’ha baixat per l’esquena. Què faré ara?»
A Thornhill, un orfenat encantat, el terror pot no venir dels fantasmes, sinó de les nenes que dormen al teu costat. I l’amistat, de les que llegeixen el teu diari molts anys després…

OPINIÓ
Una història de fantasmes, de cases encantades, de solitud i de dolor, que replanteja el final típic d’aquest tipus d'història, on hi ha esperança fins i tot en allò misteriós i que ens posa els pèls de punta.
El dimarts va arribar THORNHILL a la llibreria i no vaig poder evitar portar-me'l a casa. Me’l vaig acabar en dues tardes i vaig quedar impactada i entusiasmada. No només em va emocionar la història i vaig sentir una connexió íntima amb els personatges, sinó que el joc narratiu —entre el diari, la il·lustració i les notes de premsa—, així com els temps —amb un peu al 1982 i un altre al 2017—, fan d'ella una història espectacular i molt original.
Una novel·la apta a partir de 12 anys, però dura i sinistra al mateix temps, amb el que agradarà tant al públic juvenil com a l'adult.
Una foscor molt real, que podem trobar en la vida, que explora les diferents solituds i com algú pot esdevenir un monstre o un espectre segons allò que li succeeixi, allò que l'envolti, però també segons la seva fortalesa i caràcter.
Espero que tingui molt d’èxit —està disponible en castellà i català amb una edició preciosa, de tapa dura i pàgines negres, que faran les delícies dels amants de la il·lustració— i seria una molt bona lectura en instituts pels temes tractats, des de la diferència i l'absència, fins al bulling i la invisibilitat.
Un llibre recomanat als amants dels llibres de cases encantades i fantasmes; per a aquells que gaudeixin del còmic i del llibre il·lustrat, sense fer-li fàstics a una bona novel·la; i als joves que vulguin explorar no sols el misteri i el terror, sinó també les emocions humanes.

Isabel del Río
Octubre 2019