También estoy en Facebook, Twitter, LinkedIn e Instagram
Isabel Del Rio, Isabel del Río Sanz, @IsabelDlRio y @miransaya
Terapias naturales y holísticas en ANIMA

lunes, 7 de noviembre de 2016

Ressenya de “Max i els Superherois” d'Oriol Malet i Rocío Bonilla

Títol: Max i a els Superherois
Text i Il·lustració: Oriol Malet i Rocio Bonilla
Editorial: Anima Llibres

SINOPSIS
Al Max el fascinen tots els superherois, però en té un de preferit. En realitat, es tracta d’una superheroïna: Megapower! Ella és valenta, pot programar computadores i desactivar bombes, té ultravisió i una força descomunal… Però el millor de tot és que Megapower és diferent dels altres superherois, i el Max sap molt bé per què.

OPINIÓ
Ho reconec, va ser amor a primera vista. Vaig llegir el nom a la portada: MAX, en lletres ben grans; els meus ulls es van topar amb els superherois; i finalment vaig descobrir a l'Oriol Malet. Què podia fallar? A sobre, si ajuntem a la Rocio Bonilla en l'equació, tenim un èxit assegurat!
El vaig fullejar per sobre, no volia espatllar la història abans de llegir-la amb en Max, i vaig anar directa a demanar que m'ho emboliquessin per a regal.
En arribar a casa el vaig mal-amagar. Sabia que el descobriria i m'encanta veure aquesta cara d'emoció quan troba un paquet, especialment perquè sap que només els amago per a ell.
Té dos anys, però ja sap quines són les lletres del seu nom, així que, en veure la portada, s'ha posat a cridar: "Sóc jo", assenyalant al protagonista. "És Max! I el papa!! ", ha afegit assenyalant l'ombra del súper heroi.
Hem començat a llegir i ell ha gaudit amb els colors, les il·lustracions, i totes les referències que pot reconèixer: els superherois com Spiderman o Batman, la consola tirada per l’habitació, la parada de l'autobús, els còmics, els iaios... I finalment apareix ella, la Megapower entra en acció.
Max aplaudeix i s'emociona. "Què guapa, la nena", diu. "Robot, robot!", exclama a continuació. Però si jo m’he emocionat ha estat quan, després de l'arribada de Max a casa, el meu petit monstre ha dit (fent-me un SPOILER ben guapo): "Megapower és la mami. Mami del Max".
Ara juga a fer que salva gats com la superheroïna del llibre, mentre jo escric aquesta ressenya i l’observo commoguda. Perquè si hi ha alguna cosa que mai em vaig imaginar, és que diguèssin de mi que sóc la heroïna d’un llibre.
Gràcies a l’Oriol, la Rocío i a Anima Llibres per un conte que fomenta la imaginació i els llaços familiars.
Recomanat a totes aquelles mares que intenten sobreviure combinant-ho tot. I per a aquelles famílies amb nens que flipen amb els superherois.

PD: La primera disfressa de Max va ser de Batman i aquest any, per Halloween, d’Spiderman ;P

*

Título: Max i els superherois
Texto e Ilustración: Oriol Malet y Rocio Bonilla
Editorial: Anima Llibres

SINOPSIS
A Max le fascinan todos los superhéroes, pero tiene uno preferido. En realidad, se trata de una superheroína: ¡Megapower! Ella es valiente, puede programar computadoras y desactivar bombas, tiene ultravisión y una fuerza descomunal... Pero lo mejor de todo es que Megapower es diferente de los otros superhéroes, y Max sabe muy bien porqué.

OPINIÓN
Lo reconozco, fue amor a primera vista. Leí el nombre en la portada: MAX, en letras bien grandes; mis ojos se toparon con los superhéroes; y finalmente descubrí a Oriol Malet. ¿Qué podía fallar? Encima, si juntamos a Rocío Bonilla en la ecuación, ¡tenemos un éxito asegurado!
Lo hojeé por encima, no quería estropear la historia antes de leerla con Max, y fui directa a pedir que me lo envolvieran para regalo.
Al llegar a casa lo mal-escondí. Sabía que lo descubriría y me encanta ver esa cara de emoción cuando encuentra un paquete, especialmente porque sabe que sólo los escondo para él.
Tiene dos años, pero ya reconoce las letras de su nombre, así que, al ver la portada, se ha puesto a gritar: “Soy yo”, señalando al protagonista. “¡Es Max! ¡¡Y papa!!”, ha añadido señalando la sombra del súper héroe.
Hemos empezado a leer y él ha disfrutado a tope con los colores, las ilustraciones, y todas esas referencias que puede reconocer: los superhéroes como Spiderman o Batman, la consola por ahí tirada, la parada del autobús, los cómics, los yayos… Y finalmente aparece ella, MegaPower entra en acción.
Max aplaude y se emociona. “Qué guapa la nena”, dice. “¡Robot, robot!”, exclama a continuación. Pero si yo me he emocionado ha sido cuando, tras la llegada de Max a su casa, mi pequeño monstruo ha dicho (haciéndome un SPOILER bien guapo): “MegaPower es mami. Mami de Max”.
Ahora está ahí, jugando a que salva gatos como la súper heroína del libro, mientras yo escribo esta reseña y le observo conmovida. Porque si hay algo que nunca me imaginé que pensaran de mí, es que podía ser una heroína de libro.
Gracias Oriol, Rocío y Anima Llibres por un cuento que fomenta la imaginación y los lazos familiares.
Recomendado a todas aquellas mamis que intentan sobrevivir combinándolo todo. Y para aquellas familias con niños que flipan con los superhéroes.

PD: El primer disfraz de Max fue de Batman y este año, por Halloween, de Spiderman ;P

Isabel del Río
Octubre 2016