miércoles, 17 de enero de 2024

MARE / MADRE en los Mejores libros del 2023 según El Periódico

¡Qué manera de terminar el año!
 

MADRE / MARE en el Número 3 de Fantástico de 'Los mejores libros de 2023, por categorías literarias' de El Periódico.
 

 Increíble estar en ese TOP 10 de Géneros Fantásticos junto a monstrues como Catriona Ward, Adrián Tchaikovsky, Djèlí Clark, Stephen Graham Jones, Nieves Mories, Guillem López, Thomas Ligotti, Edward Carey y Álvaro Aparicio.

¡Y locurón doble porque es el segundo año que "MARE" entra en la lista!
«Críticos, periodistas y columnistas de EL PERIÓDICO además de una selección de libreros han votado los mejores libros publicados en el 2023»


Lista completa AQUÍ.


Muchísisimas gracias 

 




 

Rojo sobre Negro según Liara

«"Rojo sobre Negro" explora estas dimensiones paralelas, llevándonos de la mano de Carrie por el presente, el pasado, y todo lo que hay tras esas puertas a otras dimensiones que no deberías cruzar.»

https://www.instagram.com/p/Cy83DHErDpl/





Els millors autors fantàstics catalans a La biblioteca dels rucs elèctrics


Quins sons els millors autors catalans de fantàstic? Difícil pregunta, cadascú tindrà els seus preferits, però el que sí que podem fer és una llista amb els més premiats. Recollint els principals premis de gènere fantàstic com els Premis Ictineu de la SCCFF, els Imperdible d'El Biblionauta, els Premis 42 del festival 42, els Alba a novel·la juvenil o els premis a obres inèdites com el Manuel de Pedrolo o el Frederic Pujulà. Amb tot això tenim la llista dels millors autors catalans de ciència-ficció, fantasia, terror.


https://drpertorbat.github.io/biblioteca/millor-fantastic/top-autors.html

 


 

MADRE / MARE entre los mejores libros del 2023


TOP Nacional 2023 Librería Gigamesh

TOP Català 2023 Librería Gigamesh

TOP 2023 Librería Gigamesh






MADRE según Regina Iruzun y el Club de lectura Elkar

«¿Cómo puede alguien mostrar tanto en tan limitado espacio? Creo que el hecho de que la autora también escriba poesía tiene mucho que ver. Isabel es capaz de transmitir intensas sensaciones y evocar mundos lejanos con muy poco, mediante el uso preciso de la palabra y la belleza terrible de potentes y originales imágenes.
(...)
Eso que se nos escapa, que apenas atisbamos de reojo como un fantasma, también es materia oscura que pesa, que nos cala muy dentro, que convierte este texto híbrido (entre la ciencia ficción y la novela de terror gótica) en fuente inagotable a la que regresar (para ahondar en ella y hallar nuevas interpretaciones) una y otra vez, ad infinitum.»

Tras el club de lectura Elkar en el que se reunieron para hablar de MADRE, Regina Salcedo Iruzun colgó esta maravillosa reseña en Goodreads. ¡Muchas gracias por compartir!





Maternitats distòpiques a Metadata

«Els avenços tecnològics com una amenaça per a la gestació lliure, i per a la pau de mares i fills a la Terra, són els arguments dels recents premis Proa i Imperdible, signats per Martí Domínguez i Isabel del Río.»

(...)

«El relat ens parla de la fi del món, les primeres civilitzacions i de com organitzar-se per garantir la supervivència, incorporant conceptes de múltiples dimensions i universos paral·lels. La protagonista viu la maternitat des de múltiples arestes: és mare d'un fill adolescent, la mare que va haver de renunciar a la seva vida i fugir amb el seu fill petit; alhora també és la mare autora de les històries que escriu i, finalment, la Mare, en majúscules, creadora de la vida i de la mort. No és un llibre senzill de llegir, que no us enganyi la seva extensió. A estones claustrofòbic, a estones angoixant, a estones embolicat… Però ben segur serà una de les lectures més inquietants i innovadores que heu llegit mai.»

Maternitats distòpiques a Metadata per Marta Clua: LINK.
 


 

Narranación Capítol IX amb el meu relat: La mosca vítria

Ja és aquí la nova Narranacions Capítol IX

https://narranacion.com/

Amb els relats de:

Carme Torras, Emilio Bueso, Eduard Martí, Isabel del Río, Mónica Carrión, Raül Sala, Ricard Ruíz Garzón, Sergi G. Oset, Mireia Rubio, Javi Fernández, Rebeca Zamora, Frank Roger, Germans Laplace

les il·lustracions de:

Montse Notari, Nil Castelltort., Albert Vendrell, Ana Soriano, Marc Teixidó, Laia Solé, Raúl Gil, Àlex Santaló, Marina Pedrós, Cristina Llorenç, Teresa Suau, Gustavo Desimone, Diego A. Bartolomé, Maria Morales

el còmic de:

Mónica Marron

Article:

Cuando sobran las palabras – Abraham Ayala

Il·lustració de coberta i monogràfic dedicat:

Xavi Mula
 

 

La literatura de terror a El País

«S’ha convertit en un lloc comú dir que la literatura fantàstica en català viu un moment de vitalitat. Però dins d’un panorama d’editorials independents i dinàmiques, el catàleg publicat es decanta molt més cap a la ciència ficció i la fantasia especulativa que no pas cap al terror, un gènere que està vivint una revifalla en el mon hispà i l’anglòfon. Va tard, el terror en català? Parlem amb els seus editors per esbrinar-ho.

(...)

(Jordi Casals) rebutja de ple que el panorama actual sigui un erm per al gènere: de Spècula, cita l’acabada de publicar Un àngel cruel d’Edgar Cotes, del tot inscrita en l’horror sobrenatural, i les novel·les d’Isabel del Rio, Mare i Els fils del mar d’Inés MacPherson, “on la space opera creix en terror i l’horror lovecraftià passa a la Costa Brava.»

Article "La literatura de terror arriba tard" per en Ricard Martín a El País: LINK.



Entrevista en Lubrújula OnLine

«Con más de una decena de libros a sus espaldas, que la han convertido en autora de referencia, Isabel del Río publica en la editorial Spècula la novela Mare (Madre), una original y arriesgada historia que une ciencia ficción, terror y filosofía para narrar el final de la humanidad en la Tierra, la exploración de otros mundos y el hallazgo de nuevas dimensiones, y en castellano con la editorial malagueña El Transbordador. Por si fuera poco, la novela ha ganado la novena edición de los premios Imperdible al mejor libro fantástico del año en catalán.»

«La editorial Transbordador acaba de publicar el relato de Isabel del Río 'Cielo de fuego' del universo de su novela "Mare/Madre".»

Entrevista en la revista literaria Librújula por Carlos Luria, AQUÍ.



MADRE según Alba Herre (Dawndellion)

«No existe soledad más grande que aquella que debe ser silenciada.»

No sé cómo has hecho esto, Isi, pero vaya maravilla pariste. 

 


 

MADRE según Alfredo Herrero

«La autora nos regala un puzzle que juega con las realidades (...) En su brevedad reside la potencia de sus escenas (...) Está repleta de extrañeza, destacando la potente imaginación de la autora.»