También estoy en Facebook, Twitter, LinkedIn e Instagram
Isabel Del Rio, Isabel del Río Sanz, @IsabelDlRio y @miransaya
Terapias naturales y holísticas en ANIMA

jueves, 21 de julio de 2022

Neix Spècula, una nova editorial de ciència-ficció, fantasia i terror en català

El món de la literatura fantàstica en català està d'enhorabona. Spècula neix com una nova editorial independent especialitzada en la ciència-ficció, fantasia i terror sobrenatural, que té "la voluntat d’apostar per les autores i autors que escriuen en català". Preveu publicar quatre títols l’any, és un projecte editorial promogut des de Llibres del Delicte i liderat per l’escriptor Jordi Casals, que serà el director editorial i el responsable d’elaborar el catàleg.

A finals de setembre es publicarà Les causes invisibles, de Jaume Valor, una ucronia steampunk, i un mes després serà el torn de la ciència-ficció amb Mare, d’Isabel del Río. El febrer de 2023 apareixerà Els fils del mar, d’Inés Macpherson, una història que barreja la fantasia i el terror. A Spècula hi tindran cabuda diverses sensibilitats i estils: des de la ciència-ficció pura, les distopies i les ucronies, fins a la fantasia més moderna passant pel terror sobrenatural o tota mena d’hibridacions entre subgèneres que facin créixer la literatura de gènere en català.

Segueix llegint. 






En la casa de Ícelo en La Biblioteca del Kraken

'Dedos de miel' me ha abducido en algunos momentos. Es un relato sobre una obsesión, una pesadilla en torno a los dedos de las manos. De las pequeñas heridas que la gente chupa o muerde. Un buen final para una historia algo surrealista y que provoca al lector. Más como estas, por favor.
 
Gran reseña de “En la casa de Ícelo”, de Isabel del Río, en La biblioteca del Kraken. Dice Eloi Puig que estas historias "pueden ser un reflejo de las propias pesadillas y que pueden ser también espacios donde liberar ideas inquietantes y, como comentaba la autora, también una fuente donde verter mensajes ocultos". 
 
Lee la reseña aquí.

 

 
 

The Missing Girl, Shirley Jackson

It's always a pleasure to get lost with Shirley Jackson.
Find Miss X, folks, find Miss X.

THE MISSING GIRL, three short stories from the author of The Haunting of Hill House and The Lottery that I had not read yet.
My favourite: Journey with a Lady. A child and a train trip, the encounter with an extravagant woman. Double readings that can remind us of The Witch, but with a more humorous touch and a criticism of what is expected of us and the search for happiness.